De voordeligste simkaart bij een abonnement

simkaart

Wanneer u kiest voor een nieuwe mobiele telefoon, heeft u de keuze tussen het los aanschaffen van een telefoon met een sim only abonnement of het afsluiten van een abonnement in combinatie met een telefoon. Bij een abonnement met telefoon betaalt u maandelijks meer dan bij een sim only abonnement, omdat ook de kosten voor de mobiele telefoon in de abonnementsprijs verwerkt zitten. Het is van verschillende aspecten afhankelijk welk type abonnement het beste aansluit bij uw situatie, denk bijvoorbeeld aan uw verbruik, de mobiele telefoon die u wilt, enzovoorts. GSM tarieven vergelijken is in dit geval erg verstandig, om te voorkomen dat u maandelijks betaalt voor tegoed wat u niet volledig verbruikt.

Keuze uit verschillende soorten abonnementen

Bij het vergelijken van GSM tarieven is het allereerst belangrijk om voor uzelf na te gaan of een sim only abonnement met los toestel, of een abonnement inclusief toestel het meest voordelig voor u is. Zeker bij oudere modellen mobiele telefoons kan het interessant zijn om deze los aan te schaffen, doordat de maandlasten hierbij veel lager komen te liggen. Wel is een abonnement inclusief mobiele telefoon interessant als u erg veel tegoed verbruikt. Een abonnement met telefoon biedt u doorgaans namelijk meer tegoed dan goedkopere sim only abonnementen.

Tegoed kiezen bij een sim only abonnement

Heeft u een keuze kunnen maken tussen de verschillende soorten abonnementen? Dan is het zaak om het abonnement een invulling te geven op het gebied van het tegoed. Bij een sim only abonnement wordt u veel flexibiliteit geboden, omdat u voorafgaand aan het afsluiten van een sim only abonnement zelf kunt kiezen hoeveel belminuten, sms’jes en mobiele data u maandelijks wilt kunnen gebruiken. Kies liever voor een iets te kleine bundel dan voor een grote bundel. Veel telecomproviders bieden u namelijk de mogelijkheid om de bundel na iedere maand te verhogen.