Tips voor het aanschaffen van accessoires voor je nieuwe telefoon

smartphone

Om optimaal gebruik te kunnen maken van je nieuwe telefoon dien je enkele accessoires aan te schaffen. Welke accessoires kan je absoluut niet missen en welke zijn vooral relevant voor jou? In dit artikel geven we enkele tips hoe jij het maximale uit je telefoon kunt halen.

Hoesje

Er bestaan diverse soorten hoesjes. Het meest verkochte hoesje in de ‘backcase’. Dit is een hoesje die voornamelijk de achterkant en zijkant beschermt. Wanneer je je telefoon voornamelijk in je broekzak bewaart, is dit een goede optie. Echter is het scherm nog wel kwetsbaar met dit hoesje.

Wanneer je je telefoon vaak op plekken laat waar het in aanraking kan komen met ander (scherpe) producten, dan kun je beter kiezen voor een ‘flipover’. Dit is in feite hetzelfde als de backcase, echter heeft deze ook nog een flap over de voorkant zitten, waardoor het display ook wordt beschermd.

Voor de ijdeltuiten bestaat er ook nog een ‘slim case’. Een slim case zit net als de backcase over de achter- en zijkant, maar is aanzienlijk dunner. Het oogt een stuk mooier, maar deze case beschermt eigenlijk alleen tegen krassen en minimaal tegen vallen. Mocht de telefoon toch schade oplopen, dan kan je altijd je telefoon laten repareren.

Oplader

Waarschijnlijk de grootste frustratie aan smartphones, is de batterij die te snel leeg loopt. Gelukkig zit er al standaard bij elke telefoon een oplader, maar toch heb je ongetwijfeld momenten gehad dat je je telefoon vergeten was op te laden en dat je wilde dat je er één bij je had.

Reis je vaak met de auto, zorg er dan voor dat je altijd een autolader hebt liggen. Zeker als je je telefoon voor navigatie gaat gebruiken, zal de batterij snel leeglopen. Daarnaast zijn er tegenwoordig ook draadloze opladers op de markt, deze kun je inbouwen in bijvoorbeeld je nachtkastje, zodat je nooit meer vergeet om je telefoon op te laden!