Simkaart voor in de iPhone

simkaart

Heeft u tot voor kort altijd gebruik gemaakt van een relatief oude mobiele telefoon? De kans is in dat geval groot dat u voor deze mobiele telefoon altijd een normale simkaart gebruikte, die u uit een pasje kon drukken bij het bestellen van de simkaart. Inmiddels zijn de meeste smartphones dermate sterk ontwikkeld, dat deze simkaarten vaak niet meer passen in de modernste modellen van de iPhone. Alles is kleiner geworden, waardoor een grote simkaart moet worden bijgewerkt in zijn formaat. Wanneer u momenteel een simkaart van een normaal formaat heeft, krijgt u twee keuzes aangeboden bij de aanschaf van een nieuwe iPhone: uw huidige simkaart kleiner (laten) knippen of een nieuwe simkaart bestellen.

Een simkaart laten verkleinen voor een iPhone

Wanneer u de iPhone direct wil kunnen gebruiken is het raadzaam om de iPhone kleiner te laten knippen bij een erkende telecomwinkel. U kunt er vanzelfsprekend ook voor kiezen om de simkaart zelf in het juiste formaat te knippen, maar in het slechtste geval beschadigt u de simkaart hierbij. In dat geval zult u alsnog een nieuwe simkaart moeten bestellen. Veel providers bieden u bij het ophalen van een nieuwe iPhone direct de mogelijkheid om uw simkaart te laten verkleinen, wat over het algemeen gebeurt met een speciaal tangetje. Ook in de winkel kan een simkaart op een verkeerde wijze geknipt worden, dit is doorgaans op eigen risico.

 

Nieuwe simkaart bestellen

 

Heeft u de nieuwe iPhone thuis laten bezorgen, of wilt u uw huidige simkaart liever niet laten verknippen in een winkel? Kies er dan voor om een nieuwe simkaart, een zogenaamde microsimkaart, voor uw nieuwe iPhone te bestellen. Over het algemeen kan dit heel eenvoudig via de website of klantenservice van uw telecomprovider. Op het moment dat u de nieuwe simkaart activeert wordt uw oude, grotere simkaart onbruikbaar gemaakt op afstand. Deze simkaart kunt u daarmee niet langer gebruiken.