Prepaid vs. abonnement vs. sim-only

simonly

Je bent van plan om een nieuwe smartphone aan te schaffen, maar je weet nog niet wat je gaat kiezen. Ga je voor een abonnement waar je elke maand een vast bedrag betaald?Kies je voor een prepaid simkaart waar je nooit teveel betaald of ga je voor sim-only? Het is tegenwoordig een moeilijk om een keuze te maken tussen dit aanbod. Bedenk van tevoren goed wat je wil voordat je een onoverwogen beslissing neemt.

Prepaid

Prepaid houdt in dat je van tevoren al betaald. Je koopt beltegoed bij de provider van je simkaart. Het grote voordeel is dat je nooit voor verrassingen komt te staan en geen dure telefoonrekening in de schoot geworpen krijgt. Indien je door je beltegoed heen bent, is het ook op. Je zult dan weer een nieuwe prepaid simkaart moeten kopen. Om internet bij je prepaid simkaart te krijgen, kun je een goedkope internetbundel kopen. Je hoeft dan geen abonnement af te sluiten waar je dan nog lang aan vastzit. Tegenwoordig is het ook mogelijk om bij een prepaid simkaart een smartphone te verkrijgen tegen een laag tarief. Dat kan al zomaar enkele tientallen euro’s schelen dan wanneer je het toestel los moet kopen.

Abonnement

Met een abonnement sluit je als het ware een contract af waar je dan voor 1 of 2 jaar aan vastzit. Het voordeel is dat je maandelijks een vast bedrag betaald. Daar tegenover staat dan dat je zoveel belminuten of internettegoed krijgt. Het voordeel van een abonnement is dat je deze met elkaar kunt vergelijken. Door de verschillende abonnementen te vergelijken kun je deze naast elkaar leggen en kijken welke het best aansluit op jouw wensen. Op die manier weet je zeker dat je nooit teveel betaald.

Sim-only

Sim-only is vooral bedoeld voor mensen die tevreden zijn over hun huidige toestel en net een duur abonnement erop hebben zitten. Na het dure abonnement kiezen veel mensen voor een goedkoper abonnement waar ze hetzelfde voor terugkrijgen. Bij sim-only sluit je vaak ook een contract van een jaar of twee jaar, maar het grote voordeel is dat je bij sommige providers elke maand kunt opzeggen. Vooral de laatste jaren is sim-only erg gestegen aan populariteit in Nederland.