Internetsnelheid te testen

internet test

De beste internetsnelheid voor het kijken van films en series

Veel mensen kijken tegenwoordig online regelmatig naar films en series omdat er ook steeds meer streaming diensten zijn. Met deze diensten kun je onbeperkt via het internet naar nieuwe films en series kijken voor een bepaald bedrag per maand. Om ervoor te zorgen dat je je films en series zonder storing af kunt spelen is het belangrijk dat je een internetverbinding hebt met genoeg snelheid.

Resolutie van de video’s

De snelheid die je nodig hebt hangt af van de resolutie van de video’s die je wilt afspelen en het soort verbinding dat je gebruikt. Vaak kun je er met een kabel het maximale uithalen, maar via wifi is het ook mogelijk om te streamen. Een stabiele en snelle internetverbinding is vereist voor het streamen van video’s ander krijg je beeld met een lage resolutie of video’s die helemaal niet afgespeeld kunnen worden.

Minimale snelheid

Een internetsnelheid van 2 mb per seconde is vaak al voldoende om programma’s via een internetverbinding op je televisie te bekijken. Maar als je het maximale eruit wilt halen heb je een internetverbinding van 5 mb per seconde nodig, hiermee kun je namelijk ook video’s in HD bekijken. Veel films en series worden tegenwoordig in HD aangeboden en je hebt ook 4K Ultra HD-resolutie maar hiervoor heb je minimaal 15 mb per seconde nodig.

Test je snelheid

In Nederland liggen de internetsnelheden vrij hoog, dus dat is meestal niet echt een probleem. Waar je wel op moet letten is dat het apparaat waarop je de video gaat afspelen genoeg capaciteit en snelheid heeft om de video af te kunnen spelen. Als je internetsnelheid namelijk heel hoog ligt maar je apparaat kan dit niet aan heb je er natuurlijk ook weinig aan. Het is daarom belangrijk om je internetsnelheid te testen en te kijken naar het vermogen van je apparaten in huis.