Geef je smartphone niet zomaar op

oude tel

 

We hechten veel waarde aan onze mobiele telefoon. Echter niet genoeg om ons kapotte of oude toestel een tweede leven te geven. Veel mensen vervangen om de paar jaar hun oude smartphone voor een nieuw exemplaar. Het oude exemplaar belandt vervolgens bij het grofvuil. Dit geldt ook voor toestellen met schade. Een smartphone wordt tegenwoordig te snel afgeschreven. Zonde, want het apparaat kan nog worden gerepareerd of op een andere manier worden gebruikt. Benieuwd hoe? Lees dan snel verder.

Smartphone reparatie

Wanneer een smartphone stuk gaat buiten de garantie kopen mensen vaak automatisch een nieuw exemplaar. Het oude exemplaar belandt in een lade of wordt ingeleverd bij een inleverpunt. Een duurzamere en goedkopere optie is om je kapotte smartphone te laten onderzoeken en te laten repareren. Door een Smartphonerepairs samsung reparatie werkt jouw oude toestel weer net zo goed als voorheen. Bovendien krijg je garantie voor de reparatie. Hierdoor weet je zeker dat jouw toestel na de reparatie nog een hele poos meegaat. Wanneer je een uitgebreide of allrisk inboedelverzekering hebt afgesloten, worden de kosten voor de telefoon reparatie bovendien vaak gedekt.

Alarmklok

Er komt een moment dat je jouw oude telefoon vervangt door een nieuwe. De redenen hiervoor kunnen uiteenlopend zijn. Zo kan het zijn dat je graag meer functionaliteiten of betere onderdelen wilt hebben. Gooi na het aanschaffen van een toestel je oude niet weg, maar geef deze een tweede leven. Gebruik je oude smartphone bijvoorbeeld als alarmklok. Stel de alarmklok in met jouw favoriete nummer of maak gebruik van apps om van jouw oude smartphone een high-tech wekker te maken.

Digitale fotolijst

Een ander optie is om je oude telefoon te gebruiken als digitale fotolijst. Leuk voor in de woonkamer of op je bureau! Verwijder overbodige gegevens en applicaties om genoeg ruimte te maken voor de foto’s waar je graag aan herinnerd wordt.

Navigator

Nog een handige optie waarvoor je jouw oude smartphone kunt gebruiken is voor navigeren. Maak gebruik van de apps die beschikbaar zijn op je toestel om van je oude telefoon een navigator te maken. Zo raak je nooit meer de weg kwijt.

Hulp in de keuken

Vergeet lijstjes, recepten en kookboeken. Gebruik je oude telefoon om kookvideo’s te bekijken en om tips van foodbloggers te lezen. Druk in de keuken? Maak dan gebruik van voice search om snel te vinden wat je zoekt. Het grote voordeel van je oude smartphone als keukenhulp? Je hoeft niet bang te zijn dat je telefoon vies wordt.