Camera op iPhone is populairder dan Nikon-modellen

camera iphone

Dat de iPhone een zeer populair apparaat is om mee te fotograferen was al duidelijk. Door online fotodienst Flickr wordt nu beweerd dat de iPhone op dit moment zelfs een populairder apparaat is voor het maken van foto’s dan een daadwerkelijke fotocamera van Nikon. Dit blijkt volgens de fotodienst uit een jaaroverzicht over heel 2014. Er werden in 2014 meer dan 10 miljard foto’s op Flickr geplaatst door meer dan 100 miljoen gebruikers. De meeste geplaatste foto’s zijn gemaakt met een camera van Canon, dit was 14,4 procent.

Op de tweede plaatste eindigen de foto’s gemaakt met een camera van Apple met 9,6 procent. Lees hier meer over de iPhone modellen. Foto’s gemaakt met een camera van Nikon eindigen op de derde plaats met 9,3 procent. In de top 3 van 2013 eindigden deze tweede en derde plaats nog andersom. Destijds had Nikon een aandeel van 8,8 procent en Apple van 7,7 procent. De populariteit van foto’s gemaakt met een iPhone is dus gestegen. Verder blijkt uit de cijfers dat camera’s van Sony in 2014 meer worden gebruikt dan camera’s van Samsung.

Wanneer er specifiek naar mobiele camera’s wordt gekeken eindigt Apple ook bovenaan. De foto’s worden voornamelijk gemaakt met de iPhone 5. In de rest van de top 10 zijn meerdere apparaten van Apple te vinden. Op de vijfde plaatst staat de Samsung Galaxy S3 en de S5 staat op de zesde plaats. Deze worden gevolgd door de iPad en iPod Touch.

Bron: www.mobifo.nl