App ontwikkelen om makkelijk backups te maken

icloud

Gebruik jij je mobiele telefoon geregeld voor het maken van foto’s en video’s? Bijvoorbeeld omdat je actief bent als fotograaf of als journalist? Dan is het maken van back-ups essentieel. Je wilt immers voorkomen dat foto’s verloren gaan bij een crash van je toestel. Er zijn verschillende manieren om een back-up te maken van je foto’s, video’s en andere bestanden op je mobiele telefoon. Denk bijvoorbeeld aan de standaardapplicatie voor het maken van back-ups die op veel telefoons zit, of denk aan een applicatie als Dropbox. Dergelijke applicaties maken echter een back-up van de hele telefoon, daarbij moet je de telefoon vaak eerst aan een computer bevestigen om een back-up over te kunnen zetten. Dit kan een stuk makkelijker!

Ontwikkel een op maat gemaakte app

Kies ervoor om een op maat gemaakte app te laten ontwikkelen, waarbij de app specifiek voldoet aan de vooraf opgegeven wensen. Denk bijvoorbeeld aan een app die enkel een back-up maakt van je foto’s en video’s. Bij de eerder beschreven beroepen brengt dit verschillende voordelen met zich mee! Je kunt de back-up daarbij rechtstreeks naar een externe server uploaden, zodat je de telefoon niet eerst aan een computer hoeft te koppelen om de back-up over te kunnen zetten.

Doordat er steeds meer internetbureaus op maat gemaakte apps aanbieden, is de prijs voor het laten ontwikkelen van een app flink gedaald in de afgelopen periode.

Hulp van een app developer

Schakel voor het produceren van een app, een app developer in. Een app developer heeft over het algemeen een ruime expertise in het ontwikkelen van apps, waardoor je de gewenste functies ook daadwerkelijk opgeleverd krijgt. Daarbij kan een app developer je van passend advies voorzien over de haalbaarheid van ideeën. Een app developer vind je heel eenvoudig op internet, via een groot internetbureau of via vacaturewebsites waarop app developers hun diensten aanbieden.