Abonnement zonder toestel: de sim only

simkaart

De mobiele telefoniemarkt in Nederland wordt gekenmerkt door veel concurrentie. Alle providers zijn in hevige strijd met elkaar in het winnen van nieuwe klanten. Sommige providers zijn zelfs bereid om cadeaus aan te bieden aan nieuwe klanten zoals een televisie of PS4. Dit wordt alleen maar gedaan om nieuwe klanten te lokken die hopelijk voor lange tijd bij de provider klant blijven.

Abonnementen

In de concurrerende markt van vandaag zijn er tientallen providers in Nederland die abonnementen aanbieden. De meest populaire abonnement is het toestel met abonnement. Bij dit abonnement is een toestel inbegrepen. De maandprijs van het abonnement is hoger aangezien de aanschafwaarde van het toestel erin verwerkt is. De maandprijs die iedere maand betaalt wordt bestaat voor een deel uit de toestelkosten en het andere deel uit de kosten voor telefonie. Het tweede type abonnement dat afgesloten kan worden is het sim only abonnement. Dit is een abonnement zonder toestel. De maandprijs die betaalt wordt bestaat uit enkel de telefoniekosten waardoor de prijs lager is. Bij elk abonnement is het mogelijk om een databundel af te sluiten. Klik hier om meer te lezen over databundels en internet bij een abonnement.

Abonnement zonder toestel

Bij een abonnement is er sprake van een contract tussen de gebruiker en de provider. De gebruiker is door het contract gebonden aan het netwerk voor een bepaalde periode. Deze periode wordt vooraf vastgesteld. Het gaat vaak om 12 of 24 maanden maar een maand is ook mogelijk bij sommige sim only abonnementen. Door het contract is de provider in staat om kortingen te geven op een toestel of een cadeau bij het afsluiten van het abonnement. Het contract zorgt ervoor dat de provider zekerheid heeft dat de klant voor een vastgestelde periode klant blijft. De gebruiker heeft in deze periode geen vrijheid om over te stappen naar een andere provider.