3G met je sim only abonnement

smartphone

Zeker onder jongeren is het gebruik van ene 3G- of 4G-verbinding erg populair, voor het gebruik van apps als Whatsapp, Facebook of Instagram. Met een 3G-verbinding is het niet noodzakelijk om toegang te hebben tot een WiFi-netwerk, om toch foto’s te kunnen plaatsen, berichten van anderen te kunnen lezen, enzovoorts. Het gebruik van de 3G-verbinding op je mobiele telefoon is echter behoorlijk duur als je hier geen abonnement voor hebt. Zeker met een prepaid simkaart kunnen de kosten behoorlijk oplopen bij het gebruik van deze apps. Je rekent hierbij namelijk af per megabyte! Om hoge telefoonkosten te voorkomen kan het raadzaam zijn om een sim only abonnement af te sluiten.

Tip: gebruik een online vergelijkingstool, waarmee je verschillende sim only abonnementen met elkaar kunt vergelijken. Zo vind je goedkope sim only abonnementen die aansluiten bij je maandelijkse verbruik!

Sim only met veel data voor 3G

Om veel gebruik te kunnen maken van een 3G-verbinding op je mobiele telefoon, is het voornamelijk van belang om veel mobiele data in je bundel te hebben. Tegenwoordig worden er abonnementen aangeboden met onbeperkt veel, of bijvoorbeeld acht gigabyte aan mobiele data. Dit is voldoende om eindeloos met vrienden te praten op Whatsapp, foto’s op je accounts van Facebook en Instagram te uploaden, series te kijken via Netflix, enzovoorts.

Het fijne aan sim only abonnementen is de mogelijkheid om je abonnement helemaal zelf samen te stellen. Per maand is het mogelijk om de bundel binnen je sim only abonnement op te hogen, als blijkt dat je meer 3G verbruikt dan je op voorhand wellicht had gedacht.

Een sim only abonnement afsluiten

Bij vrijwel iedere Nederlandse telecomprovider is het mogelijk om een sim only abonnement af te sluiten. Door deze abonnementen vooraf met elkaar te vergelijken betaal je nooit meer dan hoogst noodzakelijk is!